Vestvold Gildet

Sct. Georgs Gildet for Brøndby-Rødovre

 

Gruppe 2 på avanceret spejdertur

Ulla og Kurt havde arrangeret en gruppetur til deres sommerhus i Næs ved Vordingborg søndag den 19. august.

Gruppen mødte selvfølgelig fuldtallig op, da det for det første er et dejligt sted at besøge, og for det andet var der planlagt noget ganske spændende. 

Dagen startede kl.9 med brunch og uddelegering af  dagens opgaver. Vi skulle nemlig grave en grube og stege kød, som de gjorde i  oldtiden. Kl. 10 gravede vi gruben og fyldte sten i bunden og op ad siderne. Dernæst tændte vi bål dernede.

 

 

Det skulle brænde i 2 timer, så stenene kunne blive rigtig varme. Derfor kunne vi kl. 12:30 klargøre stegen, den skulle bl.a. indpakkes i rabarberblade. I gruben blev gløder og aske fjernet og stegen blev straks lagt ned på de glohede sten i bunden, og stenene langs siden af gruben blev væltet ned over stegen. Derefter blev der lagt græstørv, med græsset nedad, ovenpå stenene, de blev lagt så tæt som muligt. Bagefter kom der lidt ekstra tætning ovenpå .

     

 

 Stegen skulle nu blive spiseklar på godt 2 timer. Disse 2 timer brugte vi til en dejlig vandretur langs Aunø Fjord, og vejret var stadig fint.

Så kom det store øjeblik hvor gruben skulle åbnes forsigtigt og stegen tages op. 

 

Det var en perfekt stegning og vi spiste den sammen med kartoffelsalat  og salat med ribs, radiser og nødder. Det var en rigtig nutidsfest med oldtidsmad, og vi kunne sidde og spise med udsigt til Aunø Fjord.

Bagefter kunne vi nå en kroket-turnering og kaffebord med kage fremstillet af jordbær og rabarber.

Efter en begivenhedsrig søndag sagde vi farvel og rigtig mange tak til Ulla og Kurt. Det kunne ikke have været en bedre gruppetur.

Arne

 

Sidst opdateret 17-10-2008. Retur til Startside