Vestvold Gildet

Sct. Georgs Gildet for Brøndby-Rødovre

 

  Tænk hvis det var dig...

 

Tænk hvis din landsby blev angrebet, og dit hus blev brændt ned. 

Tænk hvis din mor blev voldtaget, og din far og brødre dræbt. 

Tænk hvis du blev tvunget til at flygte fra alt - dit hjem, din familie, dit liv og gå en uvis fremtid i møde.

Det er langt fra hverdagen i dagens Danmark, men sådan er det rent faktisk i Sudans Darfur-provins! 2 mio. mennesker er drevet på flugt af de regeringsstøttede Janjaweed-militser, som de seneste år har dræbt, plyndret og hærget sig vej gennem provinsen. De har efterladt nedbrændte landsbyer, 200.000 døde og en masse sår på sjælen.

Flygtningelejrene omkring de store byer i Darfur vokser med lynets hast. Folk står i kø for at få vand, for at få tæpper og igen for at få udleveret mad. De fleste er kvinder og børn, der har gået gennem ørkenen i flere dage. De er sultne, tørstige og trætte. Kvindernes historier er frygtelige, og alle ens: Om mænd, der kommer ridende og brænder landsbyen af, dræber mændene og voldtager pigerne.

Flygtningene i Darfur har brug for vores hjælp! Vi kan give dem mad, rent drikkevand og tæpper, så de kan overleve. Forhåbentlig får de igen mulighed for at vende hjem til deres landsbyer, og så kan vi hjælpe med genopbygningen af huse, skoler og brønde. Det nytter, og du kan gøre en forskel!

-         Og så har vi derefter fået et kæmpejordskælv i Pakistan,  så dér er vi også nødt til at hjælpe, hvordan kan vi lade være ?

Vestvoldgildet, med koordinatoren i Brøndby fra sidste år, Gildebror Kurt Lundsteen havde tilrettelagt Dansk Flygtningehjælps indsamling i Brøndby søndag den 13. november. Der var spænding om,  hvor mange indsamlere der tilmeldte sig, - og det viste sig at der til indsamlingen kom hele 37 flinke mennesker incl. 6 gildebrødre, dertil var der 3 gildebrødre i staben.

I løbet af de få timer indsamlingen varede blev der indsamlet over 50.000 kr !  Det var et meget tilfredsstillende resultat som vi kan være stolte at, og det viser også at vi i gamle Danmark følger med i hvad der sker ude i den store verden, rigtig mange tak til bidragyderne. 

Arne,  Pr. Vestvoldgildet.